Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

DIY cover handphone

Zie Azi | 11 November 2015,16:51 |

Alatannya

No much story.

Tapi hari ni nak cerita casing handphone yang agak buruk tapi boleh di pakai lagi jangan di buang. Nampak buruk dengan daki tepi2 casing tu, hitam macam daki kan. Ada caranya nak tutup daki2 casing handphone bagi nampak lawa sikit.


Deco Stickers tu beli kat DIY- RM3, kalau kat Daiso RM5 mahal sikit.
Meterial Deco Stickers ni berbulu macam bulu harimau, corak pun harimau. Sedap je gosok2 handphone ada bulu2 harimau. Kalau jatuh pun macam jatuh atas bantal. Tak kena hentakan yang kuat. Kalau tak suka dengan corak ni, ada corak lain lagi, boleh pilih ikut suka hati.

Caranya : 
diy covering handphone
Boleh di dekorasikan dengan cara step dia atas..senang kan.

Boleh jimat kos dari beli casing baru, kalau rasa malas nak deco sendiri buang je, beli casing baru. Habis cerita...hahaha.


Nak tahu dekorasi bajet boleh rujuk sini, banyak info yg menarik untuk di kongsi. Dekorasi Bajet
 
http://www.dekorasibajet.com





-zie-
.........................
16 Komen untuk "DIY cover handphone"

kreatif ny sis...
tambah yang bling2 sikit sis hehee

smartiesmoo.blogspot.kr

hihi ni pun adek sy yg buatkan..

idea adek sy..sy tumpang sekaki hahah

Statement yang last tu yang seronok ^_^. Kalau masih rasa susah sangat nak DIY, buang aje, habis cerita!

hahah betul tu mummy, last option

Rajennya. Hehe.
Saya macam kurang kerajinan je nak berDIY ni. :P

menarik haaaa. nak beli casing baru pun sekarang ni makan modal. yg cantik2 mahalnya la sgt. deko sendiri jimat!!!!

aritu ada tnye pasal Trigold Eyecare kan? sory lambat bg feedback. result dia memang ok. cuma kena konsisten. insyaAllah akan rasa hasilnya nanti. selamat mencuba ye :)

ini terlebih rajin hihii

Kreatifnya.....nak try buat juga ni untuk hp diana...

ni time tgh rajin.kalau malas beli baru terus

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top