Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

Zie Azi | 11 May 2017,09:00 |
Hai ullos! semalam cuti pergi mana?

Lepas makan di restoran Wong Solo, terus jalan-jalan di i-city Shah Alam. Best jugak la tengok lampu warna warni. Memang saja nak bawak budak2 ni jalan malam. Dah janji dengan diorang nak tengok lampu kat i-city. Moh la tunaikan janji. Jarang bawak diorang keluar malam. Kalau nak keluar malam siap calit minyak harum kasturi sebagai pendinding. Budak2 kan senang nampak benda yg ghaib. Kalau arwah mak dulu siap tonyoh2 bawang putih kat kaki, belakang telinga. Dah bau bawang putih budak2 ni macam menumis kari. bucukkkk !!

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

Aku pun 1st time masuk i-city. Banyak kali nak pergi tapi plan asyik tak jadi je.
Kali ni betul2 kejadian dapat masuk i-city, itu pashaalll la yg over excited mama budak2 ni..kih kih
Kat dalam tu macam syurga kanak-kanak. Semuaaaaa buat duit je la. Setiap game kena bayar macam funfair tu, setiap game RM5 ke RM10. Game dewasa pun ada, tapi tak extreme macam roller coster kat Jepun tu (jauh nou bagi contoh) Game dia biasa2 je. Ok la kalau nak fun dengan anak.

Kalau nak main permainan dalam ni, kena beli satu kad RM10, dalam ada balance RM8, kalau points habis topup je, ada banyak kaunter tiket nak topup. Macam aku cakap awal tadi 'semua duit'
Kalau sorang main RM5, kalau dua orang dah berapa, itu baru satu game, kat dalam tu dekat 50 hengget habis untuk game je...pengsan !!

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam 
eiii pe daaa pegang tut tutt panda

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam 
Fina dengan anak dinasour

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam
Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam
 Muka boring, sebab ketinggian bawah 90cm tak boleh naik, tapi aku pujuk yg jaga game tu 'boleh la bagi budak tecik ni main' 'ok la boleh, boleh'

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam
 game ni dia paling suka, tah berapa kali naik. Sekali main 5 hengget.

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam
 game cawan yg pusing2 tu, memory childhood

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam
battery low, tet tettttt, muka dah penat plus gantok, dah pukul berapa pon, time ni pukul 11.30 malam, ok anak2 time to go home

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam 
Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam 
Sebelum balik layan Dancing water jap, seronok la budak2 ni kena simbah dgn air pancut, saja buat2 kena air, padahal memang nak main air pon.

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam
kat belakang tu Spacewalk. Sekali naik RM20 untuk dua orang. Spacewalk ni teringat cerita filem SAM yg Lisa Surihani berlakon dengan Shaheizy Sam, yg Shaheizy Sam ada penyakit mental, dia ingat dah sihat, rupanya penyakit mental dia datang balik sebab dia stop makan ubat, dalam diri dia ada orang jahat, eh cemana pulak tu, kira macam psyko la. Cerita ni best, kalau nak tau jalan cerita ni, cer google filem SAM, filem ni dah lama keluar. eh ni pe hal cerita filem pulakkkkk. bahahaa

Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam

OK. ENOUGH. TIME TO SLEEP

Muka budak2 pun monyok sebab dah penat pulun main tadi kan.

jom la balik

ni rate parking, dulu sekali masuk RM10, sekarang masuk ikut jam

Rajin2 la usha website I-City Shah Alam, kadang2 promotion ticket.



-zie-
9 Komen untuk "Jalan-jalan city of Light i-City Shah Alam"

hehe, seronok kan? IQ pun ada pergi Icity beberapa bulan lepas, ada IQ buat entry, memang tempat tu buat duit je la....huhu..

rasa macam teringat pasal cerita SAM tu, pernah tengok rasanya,

Bestnyaaa... Kita ingt lg pergi icity masa dia belum rasmi.. Masuk pun free je masa tu.. Kita suke gile sbb bnyk lampu and tak ramai org so tenang je.... tapi sekarang tak minat dah sbb too packed.. hehe

kita dah naik spacewalk tu... mula2 elok perangai..skali kita ganjak sket nak betulkan duduk..sekali dia berpusing2 kau kat atas tuuuu.. dah rasa mcm kluar dari rail pun ye... 3 kandang vavik keluar. hahahhaha..

Huwa..titew x sampai lagi i city ni.banyak jugak x round habis kl n Selangor ni

dah baca entry IQ, best la untuk budak2 kan, kita yg naik keretapi tu mcm malu2 jek, hahaa

sekrang pergi semua 'duittttt'
semua benda kena bayar hahaa

kahkahh, nasib tak beranak pinak, mau puluh2 vavik kuar bahahaa
spacewalk tu tak naik pun, sebab MAHAL kahkahhhhh

tak pe Sal dah redah laut china selatan, dah sampi jepun pon
huwanwaaa bila zie nak sampai sanaaaaa

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top