Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang

Assalamualaikum

Sabtuday busy ye kemahen uruskan rumah Kuala Selangor ada orang nak masuk sewa, mengemop, menebas rumput, mengecat, sapu sawang, penat tengok rumah berhabuk, tapi semua keje tu i tak buat. hahaa keje i mop lantai je, yg lain adik2 yg buat. 

Lepas semua penat bekerja keras kemas rumah, jom la birthday girl ni lanjer makan nasi Arab. Abah teringin nak makan nasi Arab, membawak sampai ke Dar Hadramawt kat Bandar Baru Selayang. Budak2 pun suka makan nasi arab ni, pernah makan beberapa kali kat sini, harga pun tak tikam-tikam dada. Kalau ikut harga dulu lagi murah la berbanding harga sekarang, yeidakk!! 

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 air Carrot susu tu abah punya, tak main la order kopi o, teh o, tapi kitorang tau dah, kalau gi makan mana2 abah mesti order carrot susu 😃😃

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 dah pandai order air sendiri, milo ais blanded tauuuu, kemain

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 Chicken kabsa RM10 je

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 Chicken haneeth RM11, jangan kecam hakak kalau salah nama menu. hih2

Abah order mandy daging Kambing, tapi tak berani nak amik gambar, picture makanan ni pun curi2 amik tau, lalu je depan aku, terus snap, tu pun kira nasib kalau gambar tak gegar. Takut kono marah kang, nak makan pun amik gambar, ada bran !! Takottt!!

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
ini menu dia, kut ada yg nak makan kat sini, harga ok la tak mahal sangat.

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 en.somi je takde, hari sabtu dia keje, kalau nak mengedate dgn dia kena buat oppoiment, tapi fedulik aper, kita tuntut hadiah sampai dapat. Patutnya dia belanja kita kan, kan !!

Dar Hadramawt 
Bandar Baru Selayang 
Gombak 68100 Batu Caves
Opening hours : 11am - 12 midnight 


Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 esoknya ucu datang siap bawak bekal masak dari rumah, dapat whassap subuh sepiee nak datang rumah, cakap tak payah masak, dia dah siap masak. yeyyy ada orang masakkan.

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
 ikan talapia masak tiga rasa, sambal kentang bercili, sayur kubis rebus, nasi pun ucu di bawak. Nasi tak payah la tapau, macam rumah ni takde periuk nasi, mana nak dapat makcik sebaik ini. Tinggal duduk suap ke mulut je haaa

Jom makan : Dar Hadramawt, Bandar Baru Selayang
Tak lama tu Nuar datang bawak kek, aku cakap tak payah la beli kek, takde rasa nak potong kek pun.

Tahun ni tak sambut sangat pun birthday aku, biasa2 je, bawak family pergi makan, lebih kepada gembirakan budak2 je, budak2 ni pun kek sape2 la semua kek dia, tiap kali tulah hari jadi depa. 

Di hari jadi aku dapat berita gembira, dalam gembira ada sedih. Tiba2 adik laki bagi tahu bini dia pregnant dah 8 minggu, dua tahun jugak menanti, yg sedih ye tak dapat kongsi gembira ini dengan mak, kalau mak ada lagi cuma nak bagi tahu 'cucu mak bertambah sorang lagi'  😔😔



-zie-
8
Back To Top