Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Sandwich telur yang sangat mudah

Hari ni cerita bab makan je,

Pagi hari minggu kadang2 pening jugak nak buat breakfast apa. Kadang2 resepi simple pun kita google, dari google tu la dapat idea nak masak apa. Saje je google nak tengok orang lain masak macam mana.baru la confident sikit hahah..

Nah, nak tunjuk buat sandwich telur yg sangat mudah dan sedap. Tanpa pak salad, tanpa pak tomat (tomato). Bukan anti vegeterian, sebenarnya telur je yg ada kat rumah ni..hahha Roti pun nak expired pada hari yg sama, petang sikit expired la, so kita mensandwich pagi !!

Sandwich telur yang sangat mudah
sandwich telur tanpa sayur..kah2 kah 

Sandwich telur yang sangat mudah
senang je buatnya, rebus telur dalam 4 biji, kemudian hancur2 kan dengan sudu garfu, kenapa garfu? sebab kalau pakai spoon masa nak penyek tolo, kang melantun2 tolo kita, pakai garfu cocok je, hancur2 kan dengan ganazzzz. Kemudian, perasakan dengan garam, mayonis, dan sedikit lada hitam. Sebelum tu, roti sapu dengan planta. Nak sedap lagi, boleh letak salad & tomato. Itu saje, senang.

Sandwich telur yang sangat mudah
nasi goreng kampung berapi.

Tak kenyang perut makan roti je pagi, walau macam mana pun mesti nak yg heavy. Masak nasi goreng kampung berapi telinga. Amikkk kou podeh meleleh hingus hidung 👃👃, podeh2 pun sodap. Lagi podeh lagi nak tambah. Nak resepi? kalau masak nasi goreng pun tak tahu, bukak kitab balik. Ni lah masakan yg palinggggg simple, main campak2 je.

Sekian, cerita bab makan. Sila jangan ngences !!


-zie-
4
Back To Top